Най-малко 20 души са загинали, когато автобус, работещ с метан, е

...
Най-малко 20 души са загинали, когато автобус, работещ с метан, е
Коментари Харесай

Трагичен инцидент: 20 души загинаха при падане на автобус от мост в Италия

Най-малко 20 души са починали , когато рейс, работещ с метан, е паднал от мост , пресичащ железопътна линия във Венеция, заяви за Агенция Франс Прес представител на кметството.

„ Катастрофата е предизвикала гибелта на минимум 20 души, в това число две деца „, съобщи представителят.

„ Най-малко 10 души са получили пострадвания от друга степен и са откарани в болница “, сподели той, като добави, че сега се организират интервенции за избавяне на всички останали ранени.

БГНЕС

Пожарникарите оповестиха, че рейсът се е запалил , откакто се е преобърнал от мост, ситуиран на железопътна линия и свързващ регионите Местре и Маргера в северния италиански град.

Италианският министър-председател Джорджия Мелони изрази своите „ дълбоки съболезнования за фамилиите на починалите и потърпевшите “.

„ В контакт съм с кмета Луиджи Бруняро и министъра на (транспорта) Матео Салвини, с цел да проследя новините за тази покруса “, сподели тя в изказване.

Според вестник „ Corriere della Sera “ рейсът се е завъртял на моста, откакто е пробил бариерата, и е паднал покрай железопътните релси на към 30 метра под него. Aвтобусът се е запалил, откакто се е блъснал в електропроводи .

Министърът на вътрешните работи Матео Пиантедоси съобщи: „ Утежняващият фактор е метанът и пожарът се е популяризирал бързо “.

„ Опасявам се, че броят на починалите ще нарасне „, добави той.

Scene in Venice, Italy where a bus plunged off an overpass, killing at least 21 people pic.twitter.com/l5pgpqVuSb

 

 

 

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР